Geen zorgen over je debiteurenbeheer met uitbesteding

Geen zorgen over je debiteurenbeheer met uitbesteding

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om het debiteurenbeheer uit te besteden. Zeker als je zeer regelmatig facturen stuurt, zoals bijvoorbeeld bij het leveren van diensten en goederen die niet online worden besteld, kan uitbesteden een optie zijn. Bij online verkoop via een webshop moet er vaak direct worden betaald en is de kans dus groter dat je je geld al binnen hebt voordat je goederen levert. Maar steeds meer bedrijven bieden ook daar de mogelijkheid van achteraf betalen. En als de klant dat niet doet moet er dus worden herinnerd of aangemaand. Tijdrovend en niet leuk om te doen. Met uitbesteden kun je vervelende confrontaties voorkomen.

Zorg dat je overzicht houdt over je debiteuren

Het is belangrijk om overzicht te houden over je openstaande facturen. Als je een klant vergeet aan te manen of te sommeren dan is de kans groter dat je je geld nooit meer krijgt. Een vordering verjaart niet zo snel, maar als je zelf geen moeite hebt gedaan om je geld te innen zal een rechter daar rekening mee houden als je de zaak uiteindelijk wilt laten voorkomen. Een overzichtelijk debiteurenbeheer kun je bijvoorbeeld bereiken door dit te automatiseren. Veel zaken kun je dan vanzelf laten gebeuren. Het systeem stuurt automatisch een herinnering als de betalingstermijn is verstreken. Volgt er geen betaling dan wordt er een sommatie gestuurd. Komt ook daar geen reactie op dan kan de vordering automatisch worden doorgestuurd naar een incassobureau.

Bij ondernemen hoort helaas ook omgaan met wanbetalers

Helaas krijg je als ondernemer ook te maken met klanten die hun facturen niet betalen. Dat is natuurlijk altijd vervelend. Zeker als het een grote klant is of een klant die voorheen altijd keurig op tijd betaalde. Het kan natuurlijk zijn dat er een bijzondere omstandigheid is waardoor betaling uitblijft. Het is goed om te weten dat je bij het uitbesteden van je debiteurenbeheer altijd zelf de regie houdt. Als jij wilt dat een klant nog niet wordt aangemaand dan kun je dat instellen. Als je wilt dat een vordering niet naar het incassobureau gaat kun je dat ook regelen. Misschien heb je inmiddels een afbetalingsregeling afgesproken met de klant.

Zorgeloos ondernemen, kies voor uitbesteden

Het debiteurenbeheer uitbesteden is een goede optie als je er te veel tijd aan moet besteden. Als je al je energie in je bedrijf wilt steken, goede producten leveren, nieuwe klanten werven, dan laat je het debiteurenbeheer aan een externe partij over. Alles wordt geregeld, van het versturen van facturen tot het sturen van herinneringen of eventueel het inschakelen van een incassobureau. Vaak betaalt een klant na een eerste herinnering of als er incasso wordt aangekondigd. Je krijt op die manier uiteindelijk vrijwel al je vorderingen keurig betaald.